2023-03-05

Mixed-Foursome


Många framsteg på välbesökt mixed.


På söndagen spelades det mixed-foursome över fyra varv på filtbanorna i Munktell. Tävlingen kommer och går lite grann i tävlingsprogrammet beroende på hur många helger det annars blir. Klart är dock att det finns ett sug och kanske även ett behov av att lira även denna tävlingsform.I mixedklassen var Örebros nya radarpar på oldtimersidan, Robert Gustavsson och Jessica Rosén, starkast. Paret tog en klar seger med nio slags marginal. Detta efter stabilt spel, fyra som högsta siffra på en bana och dagens två lägsta varv, så visade helt enkelt att man var bäst idag. Eller vänta, vi lägger också till att de var ensamma bäst på båda backbanorna.

Andraplats till Uppsala i form av Karin Olsson och Anders Olsson där den sistnämnde alltså rundade av sin första halva vecka som ny sportchef för förbundet med lite mixedlir i Munktell. Och det gick ju alldeles utmärkt väl!

Kampen om tredjeplats gick till sudden. Där var egentligen endast en av fyra spelare redo. Det var Tantogårdsspelaren medan de tre Eskilstunaspelarna befann sig på annan plats. Två fikade i källaren och den tredje behövde se till sitt barn.

Men så kom suddenspelet igång. Ulf Lindblom slog på tvåportarens andra hinder. Dock ett ganska rakt läge och det sänkte Pirkko Maaninka. Alexander Princis hamnade också i hindret men betydligt svårare läge som krävde en sargning. Bollen gick inte i för Mia Eriksson.

I foursomeklassen var det inte så många spelare men de två topparen bjöd på mycket bra och jämnt spel. På sista varvet drog dock Mikael Karlsson / Ulf Swedberg MGK 49 Nyköping till med ett blåvarv vilket inte Örebroduon Stefan Viberg / Magnus Mårtensson kunde svara på.


Resultatlänk.Eskilstunabangolf.se fick en pratstund med några av aktörerna under söndagseftermiddagen.


Herbert & Teija


Det har gått jättebra! Bra par att gå med. Över förväntan spelmässigt, men vi missar ju olika banor hela tiden. Örkelljungan och brevlådan har gått bra. Det är bara fjärde koppen kaffe för idag, säger Teija. Fantastiskt kul! Långt över förväntan. Hon är bra där jag är dålig. Sista varvet var det hon som slog hem oss. Jag har nytt grepp sedan 3-4 veckor, det är som natt och dag, berättar Herbert.


Thomas & Binh

Kul, bana tretton har gått bra. Tycker du? Synvillan, där slarvar vi. Bana tre har varit jobbig, och möllbergaren. Vi får öva mera, det finns inget alternativ. Binh, vad tänker du om Tjejfemman nästa vecka? Jättekul och spännande att få åka till annan bana. Jag var och fusktränade i måndags med Julle och fick bra tips av spelare i klubben där också. Jag hoppas få spela ett varv.Amanda & Marcus

Gått ganska bra sista två varven. Vi har inte bråkat någonting på hela dagen. Vi har inte sagt något. Jag har lärt mig att dra ned på tempot och att gå bort från banorna. Jag får nog tacka Alex som vi har tränat en del med, säger Marcus. Det har gått bra, nja han (pappa Marcus) var inte till så mycket hjälp i backbanorna, utvärderar Amanda.
Tommy & LenaGått sämre än förväntat, det känns bra men nej. Ja du…suck…. Alltid kul att spela mixed men sen blir det lite motgångar. Vi hade ett efter-maten-varv. Nu blir det semla.Ulf & Pirkko

Det har gått bra som fan, men inte alla banor. Vi får ganska mycket spik. Synvillan och lådbanan tror jag inte att vi har passerat. Mycket med det här att man ska rädda varandra vilket vi faktiskt har gjort. Jag har bytt klubba, snyggare klubba. Men jag har missat mycket vänster, det måste väl bero på klubban, konstaterar Ulf.Sekretariatet får man inte ta bild på. Men de var nöjda. Även om lampan i projektorn slocknade på lördagen så att reserv-TV:n fick hämtas upp från källaren. Vi såg också ett gott samarbete, inte minst när det gällde matleveranser från serveringen i källaren. Så istället för bild på tävlingsledningen så får ni hålla till godo med kioskkillarna Julle & Lennart. De fick en liten extrauppgift då Janelings hade det goda omdömet att komma och dumpa ett gäng semlor. Bara så där! Första gången på 25 år i Munktell som något sådant hänt. Bara en sån sak!