2024-03-10


Teija och Binh lirade Tjejfemman i Borås


Under två långa och intensiva tävlingsdagar har Teija Sarkkinen och Binh Kron varit en del av Mellansvenskas andralag vid Tjejfemman. Spelplats denna gång var filtbanorna i Boråshallen så det var avfärd redan i torsdags. Nio lag till start så hela åtta matcher skulle avverkas under helgen. Andralaget lyckades vinna tre av bataljerna vilket räckte till en sjätteplats.
Glädjande var att kamraterna från Mellansvenska 1 sopade rent med åtta raka vinster, och därmed tog hem pokalen. I laget ingick bland andra EBGK-fostrade Eva Prennfors.

Binh landade på ett snitt om 45,2 efter att ha spelat sex hela varv, stått över ett och lirat två halva varv. Som bäst kom hon ned på 39. Binh berättar:
- Det var roligt att spela att spela. Jag är nöjd med spelet, men det var lite nytt då jag inte har varit där tidigare. Vertikalen var väldigt svår avvägning, tycker jag. Jag stod och kollade på de duktiga spelarna hur de lirade och sen hittade jag mitt spel. Banorna är lite annorlunda. Inte så svåra men man hade inte tid att lära känna dem. Vi tränade i en och en halv dag men det räckte inte riktigt.


Teija, som gjorde debut i Tjejfemman kom hacket efter i snittlistan med 47,3. Torshällaspelaren blandade och gav eller vad sägs om 33 i diff mellan två av varven på söndagen. Först 66 men sedan exakt hälften alltså, 33 slag.
Det är också matchen som hon bäst kommer att minnas. Liksom den sista matchen där hon verkligen klickade med sin medspelare, förlusten till trots.
Norge slog helt enkelt Finland.
- Det var så otroligt roligt att tillhöra ett lag och göra en insats.
Gemenskapen och att alla hjälper alla och att det finns coacher som stöttar.
Jag har ju aldrig spelat lagspel. Spelet var helt upp och ned för mig. Jag har ju en stor diff. Att åka till en bana där jag aldrig har varit förut och bemästra det var jättehäftigt. Jag fick spela väldigt mycket, sju varv, så det var väldigt roligt.
- Jag var lugn och kände mig säker på det som vi hade tränat på. På träningen drack jag jättemycket vatten, och så var jag uppmärksam på vad de lärde ut och skrev upp. Mittkullen, även om jag missade så kunde jag få i den och hade inte så höga siffror. Örkelljungan spikade jag fem gånger. Så de banorna är jag nöjd med. Däremot kom jag inte överens med bana 16, hål i backe. Den kan man riva ned..


Resultatlänk