2024-10-17

Tre klassegrar i första EB-kvalet


Det är många som vill spela EB i Munktellarenan. Det märktes av redan under föregående säsong då deltagarantalet låg strax över hundra för alla tre kvaltävlingarna. Då blev det för första gången tvunget att dras ned från fyra varv till tre. En tendens som sågs då var många i C-klassen varför den till i år hade delats i två. Ambitionen var dock att A- och B—klasserna skulle få spela fyra varv. När anmälningarna tickade på och stannade först på dryga 120 så blev det dock av tidsskäl helt omöjligt. Tävlingen pågick fram till närmare åtta på kvällen vilket nog får anses vara någon form av smärtgräns.

 

Drygt 20 spelare från EBGK kom till start och flera av dem visade verkligen framfötterna. Eller vad sägs om tre klassegrar kryddade med några andra verkligt goda insatser. Allra högst upp hamnade i B-klassen Bror Wallén, i D-klassen Albin Gustavsson Ekebom och i ungdomsklassen Rasmus Humbla.

 

Bror såg ut att tvingas till sudden om vinsten men efter miss från konkurrenten på bana arton kunde Bror gurgla upp sin klicker på labyrinten. Därmed visade han att silvermedaljen från EB-DM för två veckor sedan inte var någon tillfällighet. Vi som minns håvhaveriet från vårens seriespel imponeras återigen av Brors förmåga att glömma och gå vidare.

 

Albin Gustavsson Ekebom spurtade sig till segern i den nya D-klassen på strax över rött i snitt. Stabilt spel av Albin som fortsätter att visa att träning ger resultat. Det samma kan sägas om trean i D-klassen, Binh Kron som visade att hon tagit flera steg framåt. EBGK även på plats f yra och fem så tillväxten synes vara god. Blir det månne riktigt många EBGK-spelare nästa år i B- och C-klassen?

 

Tillväxten sker delvis även på ungdomssidan där det denna gång var de tre som tävlade. Ungdomarna lirade två varv. Rasmus Humbla satte pers med två röda varv och det räckte till segern. Rasmus har kommit igång och spelat lite mera denna höst bland annat kvällstävlingar på EB. Sådana ansträngningar verkar löna sig. Fortsatt stabilt spel på Emanuel Lippert som slutade tvåa.

 

I A-klassen var Patrik Vikström tillbaka i EBGK-tröjan. Det stora för hans del denna gång var att det var premiär i A-klassen. Det verkade inte sätta några direkta nerver i honom. Utgångsläget hade kunnat vara ännu bättre inför det sista varvet men en siffra på bana arton gav ett dyk nedåt i den tuffa A-klassen.

 

Allra bäst resultatmässigt i söndags var dock Tommy Blixt. Han spelade mycket bra och det belönades med en andraplats i A-klassen. Skön revansch för Tommy som i våras missade finalen på snöpligt vis. Åt Robin Andersson, Örebro fanns det dock inget att göra denna gång. Tre stabila 19-varv gjorde att Robin utöver segern också kammade hem det välförtjänta, nyinstiftade extrapriset till tävlingens bästa resultat.

C-klassen slutligen som blev enda klassen utan EBGK-spelare på pallen. Bengt Ohlsson såg dock till att hamna precis utanför och snittade dessutom grönt.

 

Allra bäst i hela tävlingen i konkurrens med Robin Andersson var dock våra outtröttliga funktionärer. I sekretariatet bestående av Peter Brown och Ingela Wigö, assisterade av praktikanten Johan Ohlsson. I serveringen huserade Anders Görlin i sällskap med en och annan inhoppare. Snyggt jobbat!

 

Kvaltävling två spelas tionde november.

 

EBGK Topp Tio (tre varv)


1

Tommy Blixt

61

2

Bror Wallén

66

3

Patrik Vikström

67

4

Christian Eriksson

73

5

Bengt Ohlsson

73

Rolf Strandberg

74

7

Albin Gustavsson Ekebom

76

8

Binh Kron

78

9

Johan Ohlsson

80

10

Ulf Lindblom

81